Αποκλειστικό: Το νέο επεισόδιο του «Κωνσταντίνου και Ελένης»!

Μετά από το νέο επεισόδιο του «Ρετιρέ» που μόνο το Μακαρένια φιλοξένησε, ήρθε η ώρα για άλλη μια αγαπημένη μας σειρά να αποκτήσει νέο επεισόδιο. Ήρθε η ώρα να ξαναμπείτε στη Σπύρου Λούη στο Μαρούσι και να γευθείτε άλλη μια κόντρα της Βλαχάρας και της Κατακουζήνας. Ήρθε η ώρα για το ολοκαίνουριο επεισόδιο του Κωνσταντίνου & Ελένης, «Το Χαρατσίρι».

Το σενάριο του επεισοδίου ετοίμασε για το Μακαρένια ο καλός φίλος του blog, Chris Mois! Υποκλινόμαστε.

ΣΚΗΝΗ 1

xaratsiri 1

Στην κουζίνα του νεοκλασικού στο Μαρούσι βρίσκεται η Ελένη, η οποία καπνίζει σαν φουγάρο. Αν υπήρχε η δυνατότητα τηλεόσφρησης σίγουρα θα αλλάζαμε κανάλι από την μπόχα. Αν και εμάς αυτό δεν μας ενοχλεί, δεν ισχύει το ίδιο για τον Κωνσταντίνο, ο οποίος μπαίνει στην κουζίνα έχοντας αγκαλιά τα βιβλία του.

“Τί κάνεις εκεί ημιώνα; Θες να πνιγούμε εδώ μέσα;” την αποπαίρνει φανερά εκνευρισμένος, ενώ προσπαθεί να διαλύσει το σύννεφο καπνού με το ελεύθερο χέρι του.

“Τί κάνω μωρή Κατακουζίνα; Απλώνω τραχανά. Δε βλέπεις ένα ρημαδοκαφέ είπα να πιω!” απαντάει με απαθέστατο ύφος η Ελένη.

“Γκαρσονοχιούμορ. Που όμως θα σου κοπεί με τον πέλεκυ μόλις διαβάσεις αυτό” της λέει με αγγελικό χαμόγελο και της δίνει έναν ανοιγμένο φάκελο της ΔΕΗ.

xaratsiri 2

Η Ελένη παίρνει στα χέρια της το φάκελο, βγάζει τον λογαριασμό και τον διαβάζει. Μόλις φτάνει στο ποσόν γουρλώνει τα μάτια, βάζει το τσιγάρο στο στόμα και λέει “Απτό ¨πεν είναι λογαγιαμός” και στη συνέχεια το βγάζει από το στόμα της. “Αυτό δεν είναι λογαριασμός Κωνσταντίνε. Δεν πληρώνω. Είμαι εγώ τώρα να πληρώνω τόσα;” λέει έξαλλη και αφήνει το λογαριασμό στο τραπέζι.

“Και φυσικά θα τα πληρώσεις Ελένη. Τόσα και άλλα τόσα αν χρειαστεί. Γιατί όταν πήρες την απόφαση να διαζευχθούμε και να ακολουθήσουμε έτερον βίον ο ένας από τον άλλο δεν τα σκεφτόσουν αυτά” απάνταει ο Κωνσταντίνος υψώνοντας τον δείχτη του χεριού του προς το ταβάνι. “Διότι ους ο Θεός συνέζευξεν Ελένη…” λέει ο Κων/νος “Άνθρωπος από την Κατακουζίνα μακριά τρεχέτω” τον διακόπτει η Ελένη και φεύγει προς το σαλόνι, ενώ ο Κων/νος την ακολουθεί και της δηλώνει “Θα πληρώσεις Ελένη. Και για τη ΔΕΗ και για τον εξευτελισμό που υπέστην ως καθηγητής της Βυζαντινολογίας, που ενώ διδάσκει τα χρηστά ήθη εις τους φοιτητάς του, κουβαλάει ένα διαζευκτήριον στην πλάτη του”.

“Ναι να πληρώσω Κωνσταντίνε, αλλά να πληρώσω το ρεύμα όχι και το κάθε γαμωχαράτσι που αποφάσισαν 300 ηλίθιοι” λέει η Ελένη και κάθεται στην καναπεδάρα της.

“Και τι να κάνουμε δηλαδή γκαρσόνα; Να ζητήσουμε ως χάρη εμείς ειδικά να μην πληρώσουμε το χαράτσι;”

“Δεν ξέρω, εγώ πάντως δεν πληρώνω. Δες πόσο είναι το ρεύμα και πες μου πόσο μερίδιο έχω και να στα δώσω” λέει η Ελένη και τελικά σηκώνεται από τον καναπέ και πάει προς την εξώπορτα. “Και καληνύχτα τώρα γιατί θυμήθηκα ότι έχω να πάω και στο μπαρ να κάνω κάνα νυχτοκάματο”. Ο Κων/νος την ακολουθεί και λίγο πριν κλείσει η Ελένη την πόρτα βγαίνοντας της δηλώνει “Θα πληρώσεις Ελένη. Τα περί κινήματος ‘δεν πληρώνω’ μας τα ‘παν κι άλλοι, αλλά πλήρωσαν τελικά”.

ΣΚΗΝΗ 2

xaratsiri 3

Την ίδια ώρα το μπαρ έχει ανοίξει και είναι γεμάτο κόσμο. Πίσω από το μπαρ βρίσκεται η σούπερ νέα Ματίνα. Ο Νικόλας σερβίρει ποτά, καθαρίζει τραπέζια, ενώ πηγαινοέρχεται στην κουζίνα να πλύνει κανένα ποτήρι ψιθυρίζοντας εκνευρισμένος “Πάλι δεν ήρθε στην ώρα της και πάλι όλα εγώ θα τα κάνω. Καλά την έλεγε η Πέγκυ μουλάρα. Ευτυχώς παντρεύτηκε και σώθηκε η κοπέλα”.

Στο μπαρ απολαμβάνουν το ποτό τους ο Μανώλης με τον καλύτερο του φίλο δηλαδή τον αγαπημένο του σκύλο, οι αιώνιοι φοιτητές του Κωνσταντίνου και η δικηγόρος της Ελένης. Η Έλλη κάθεται στο μπαρ και συζητάει με την Ματίνα.

“Αμάν πια και αυτή η Ελένη. Με πήρε έξαλλη τηλέφωνο να συναντηθούμε στο μπαρ και ακόμη δεν ήρθε” ξεκινάει την συζήτηση η Έλλη και πίνει ένα σφηνάκι στα γρήγορα.

“Έλα μωρέ πώς κάνεις έτσι, θα έρθει ρε συ, μη μασάς” απαντάει η Ματίνα πηγαίνοντας πέρα δώθε το κεφάλι της στο ρυθμό μιας μουσικής που μόνο αυτή ακούει.

xaratsiri 4

“Ναι αλλά άφησα όλα μου τα ραντεβού στον αέρα και έτρεξα σαν την τρελή, γιατί λέει βρήκε τον τρόπο να πείσει το δικαστήριο να πάρει ολόκληρο το σπίτι στο Μαρούσι μετά το διαζύγιο και όχι μόνο το μισό” εξηγεί με ανυπομονησία η Έλλη.

“Ωχ πάλι τα ίδια και αυτή η Ελένη. Τόσα χρόνια αυτό την έφαγε, πώς θα πάρει ολόκληρο το σπίτι” τσατίζεται η Ματίνα.

“Τί λένε τα κορίτσια μου εδώ;” πετάγεται ο Νικόλας από την κουζίνα.

“Να μη σε νοιάζει τί λένε τα κορίτσια σου εδώ. Είπαμε είμαι και πολύ open-minded γκόμενα, αλλά ακόμη θυμάμαι πως το γλεντούσατε τα δυο σας μια στο τόσο” τον αποπαίρνει η Ματίνα.

“Έλα βρε Ματίνα, αφού ξέρεις ο Νικόλας “μια στο τόσο”” λέει η Έλλη με ειρωνικό γελάκι και ξεσπάνε και οι δυο σε γέλια.

xaratsiri 5

“Ου να μου χαθείτε μουλάρες. Πάω να πλύνω κάνα ποτήρι. Πού είναι και αυτή η Ελένη;” λέει ο Νικόλας και κάνει να φύγει. Την ίδια στιγμή μπαίνει η Ελένη στο μπαρ λέγοντας με γλυκιά φωνούλα “Άκουσα το όνομα μου; ποιος με ψάχνει;”.

“Εγώ σε ψάχνω Ελενάκι, που έχω ξεσκιστεί να πλένω ποτήρια από την ώρα που ήρθα” της απαντά ο Νικόλας.

“Πρόσεχε μην σκίσεις κάνα καλσόν εσύ!” του την λέει και τον παραμερίζει για να βρεθεί δίπλα στην Έλλη και απέναντι από την Ματίνα.

“Λοιπόν βρήκα το τέλειο σχέδιο. Ένα σχέδιο που όχι μόνο θα πείσει τους δικαστές, ότι αγαπούσα το θείο του Κωνσταντίνου, αλλά έχω και το νεοκλασικό στο τσεπάκι” λέει η Βλαχάκη με ύφος θριαμβευτή.

“Έλααααα, για πες” την παροτρύνει η Ματίνα.

“Λοιπόν, ακούστε. Ο μπαρμπα-Θόδωρος πέθανε και πάει. Αυτό δεν αλλάζει. Όμως αν έκανα κάτι που να τιμά την μνήμη του, ένα τύπου μνημόνιο εεε μνημόσυνο και το μάθαινε αυτό το δικαστήριο, τότε θα καταλάβαινε ότι για ψυχική οδύνη πρέπει να πάρω ολόκληρο το σπίτι” λέει η Ελένη.

xaratsiri 6

“Ωραία τα λες βρε Ελένη μου, αλλά πώς θα το μάθει ο δικαστής;” ρωτάει η Έλλη.

“Όσο για αυτό φιλενάδα το έχω ήδη σκεφτεί. Αυτοί τώρα, ξέρετε δημόσιοι υπάλληλοι κτλ, κάτι με τα νέα μισθολόγια, κάτι με τα δώρα που κοπήκαν και τις εισφορές αλληλεγγύης που δίνουν δεν θα έλεγαν όχι σε κάνα εξτραδάκι. Και εκεί έρχεσαι εσύ Έλλη. Προσκαλείς τον δικαστή σπίτι μου για τραπέζι. Εξτραδάκι με χρήματα μπορεί να μην είναι, όμως φαγητό θα έχει. Οπότε θα τσιμπήσει ο δικαστής και το ψέμα και καμιά γαρδούμπα που θα έχει μαγειρέψει η Ματίνα. Γιατί μη μου πεις Ματίνα πώς δεν θα βοηθήσεις τη φίλη σου;” εξηγεί η Ελένη.

“Θα έρθω μωρέ εντάξει. Ωωωω μια ζωή τα ίδια, αρκεί να τελειώνει η ιστορία και να πας στην κουζίνα τώρα να αλλάξεις και να ξεκινήσεις δουλειά” αποκρίνεται η Ματίνα.

“Ναι ότι θα αλλάξω, θα αλλάξω. Αλλά πρέπει και εσύ για χάρη της φιλενάδας σου να αλλάξεις” λέει χαμογελώντας η δαιμόνια Ελένη.

Τί εννοείς Ελένη;” αναρωτιέται η Μανταρινάκη.

“Ε να. Να γίνεις ο παλιός εαυτός σου. Να βάλεις εκείνα τα ωραία γυαλάκια σου, τα ωραία φουστανάκια σου, το μαλλί θα το φτιάξεις λίγο. Μη σε δει έτσι ο δικαστής, δε λέει. Ξέρεις να γίνεις η παλιά καλή γεροντοκόρη που ήσουν, Ματίνα” αρχίζει η Ελένη και η Ματίνα πάει να την διακόψει για να της πει να το ξεχάσει όμως η Ελένη συνεχίζει “γιατί τί θες να με έχεις όλη μέρα εδώ μέσα να κλαίω ή μήπως θες να καλέσω κανένα υγειονομικό να στο κλείσει που καπνίζουν ελεύθερα όλοι εδώ μέσα;” και τελικά την πείθει.

xaratsiri 7

Εντάξει με έπεισες. Ας αυτοσχεδιάσουμε, γιεεεε” λέει και κοιτάζονται με την Ελένη σίγουρες για την επιτυχία.

ΣΚΗΝΗ 3

Την ίδια ώρα στο σπίτι του Μάνθου, όπου τα μπετά δεν παθαίνουν νευρική κρίση η Πέγκυ έχει πάθει την δική της κρίση.

xaratsiri 8

“Τί εννοείς Μάνθο, ότι δεν θέλεις να κάνουμε παιδί;” ρωτάει έξαλλη.

“Βρε μοναδική μου αγάπη, ξέρεις πόσο το θέλω όμως λέω να μην το βιαστούμε” εξηγεί ο Μάνθος. Όμως η Πέγκυ μυρίζεται την μαλαγανιά που υπάρχει στον αέρα.

“Άστα αυτά και δεν με πείθεις Φουστάνο. Θες να τρέχεις πίσω από φουστάνια, όμως η Πέγκυ δεν μασάει. Πρέπει να μείνω έγκυος. Θα βοηθήσει και την καριέρα μου. Όλες οι καθώς πρέπει του χώρου το έκαναν. Ποια να πιάσω, ποια να αφήσω; Μενεγάκη, Φαίη; Για να μην πω για την συνάδελφο ηθοποιό παύλα τραγουδίστρια παύλα σόου γουμαν Τζένιφερ” παραληρεί η Πέγκυ και εκείνη την στιγμή χτυπάει το κουδούνι.

“Α το κουδούνι” λέει ο Μάνθος και δείχνει την πόρτα. “Πάω να ανοίξω” και τρέχει προς την πόρτα και λέει στον εαυτό του <<σώθηκα παναγίτσα μου σώθηκα, ποιος άγιος άνθρωπος…>> ανοίγει την πόρτα και μπαίνει ο Κωνσταντίνος χαιρετώντας τα πλήθη σαν άλλος Ιουστινιανός χαμογελώντας. Την ίδια στιγμή η Πέγκυ παρηγορεί τον εαυτό της “Ηρέμησε κορίτσι μου, τί κι αν οι ορμόνες χτυπήσανε κόκκινο, ηρέμησε. Θα τα καταφέρεις όπως και η Τζένιφερ.”

xaratsiri 9

“Μέριασε ανόητε νυμφευμένε ερωτύλε να περάσω” λέει ο Κωνσταντίνος και προχωράει στα ενδότερα του διαμερίσματος. “Φυσικά και θα τα καταφέρετε ανόητη πρώην γκαρσόνα βου. Διότι οι ηλίθιοι είναι αήττητοι. Όμως δεν ισχύει το ίδιο και στην περίπτωση της οπίσθιας εεε επιστήθιας φίλης σας Ελένης. Την οποία εβρέθη τρόπος να εξοστρακίσω από την οικία των προγόνων μου” λέει ο Κωνσταντίνος και βγάζει το πλαστικό ποτηράκι του. Ανοίγοντάς το λέει “Πάρτε αυτό και φέρτε μου λίγο ύδωρ παρακαλώ”. Η Πέγκυ νευριασμένη παίρνει το ποτήρι και λέει “Εγώ να το πάρω, αλλά άμα τα πάρω καμιά μέρα γενικότερα τότε ποιος με κρατάει” και χάνεται στην κουζίνα.

xaratsiri 10

“Τί έγινε ρε μαλάκα; Τι τρόπος βρέθηκε;” ρωτάει ο Μάνθος.

“Μάνθο!!! Αυτά τα ελληνικά σου βλακέντιε” τον κράζει ο Κατακουζηνός και συνεχίζει “Εβρέθη, εβρέθη φίλτατε και ως άλλος Αρχιμήδης μπορώ να ζητωκραυγάσω Εύρηκα-Εύρηκα” λέει πανηγυρικά.

“Για λέγε” τον ενθαρρύνει ο φίλος του, ενώ η Πέγκυ έχει βγάλει το κεφάλι της από την πόρτα της κουζίνας και κρυφακούει.

“Δεν δύναται να πληρώσει τα χαράτσια Μάνθο. Να είναι καλά οι κυβερνήσεις μας που το θέσπισαν και μου δίνουν αυτήν την ευκαιρία να πετάξω την γκαρσόνα έξω από το σπίτι, το οποίο είναι πασιφανές ότι δεν μπορεί να συντηρήσει. Όμως παλαιέ συμμαθητά μου ο λόγος της επίσκεψής μου δεν είναι επειδή πεθύμησα τα βλακόμουτρά σας, αλλά επειδή θέλω να μου υποσχεθείτε και εσύ και η γκαρσόνα βου ότι δεν θα της δανείσετε χρήματα” και βγάζει από την τσέπη του δύο κόλλες χαρτί και ένα στυλό και συνεχίζει “Και επειδή ο λόγος σας κρατάει όσο και οι εκπομπές κάποιου Βουτσινά, Γουτσινά δεν ενθυμούμαι επ’ ακριβώς το όνομα αυτήν τη στιγμή, θα υπογράψετε ενώπιον εμού ότι δεν θα της δανείσετε. Αφού το κάνετε και οι δυο – και μη νομίζετε Κυρία Φουστάνου ότι δεν σας οσμίστηκα τόση ώρα που έχετε στήσει τα ώτα σας, τότε είστε καλεσμένοι σε ένα αντάμωμα που οργανώνω εις μνήμην του Θεόδωρου Κατακουζηνού μεθαύριο στις πέντε το απόγευμα στην οικία μου” ολοκληρώνει και δίνει από μια κόλλα χαρτί στον καθένα.

ΣΚΗΝΗ 4

xaratsiri 11

Στην κουζίνα του σπιτιού η Ελένη μιλάει στο τηλέφωνο καπνίζοντας.

“Τί εννοείς να μην κάνω αύριο το μνημόσυνο του θείου, Πέγκυ; Όχι, δεν θα το πω στον Κατακουζηνό. Είσαι τρελή; Να μου πάρει την ιδέα; Όχι, όχι. Όλα θα γίνουν όπως τα σχεδίασα. Η Ματίνα θα μαγειρέψει, ο Νικόλας θα σερβίρει, ξέρεις, και καλά σαν μπάτλερ ρε παιδί μου, η Έλλη θα φέρει τον δικαστή και την κατάλληλη στιγμή θα κατέβω την σκάλα με εκείνη την μαύρη τουαλέτα μου, ξέρεις, την ξώπλατη σαν της Βλαχοπούλου, και θα εκφωνήσω δυο λόγια για το θείο. Αν μπορείς ρε Πεγκουλίνι έλα και εσύ και εκεί που θα μονολογώ για το θείο ρίχνεις κανένα μοιρολόι, ξέρεις, τα δικά σου. Ναι, ναι αυτό. Αλλά που ‘σαι, πρόσεξε μην αρχίσεις τίποτα σκύλες της λύσσας και τα λοιπά και λυσσάξει ο δικαστής και, όχι σπίτι, αλλά ούτε κοτέτσι με βλέπω να παίρνω. Ναι, άντε σε κλείνω τώρα γιατί πρέπει να ετοιμάσω διάφορα για το μνημόσυνο. Τί θέλεις να μου πεις ρε Πέγκυ, άσε με και βιάζομαι, λοιπόν έλα σε κλείνω” και κλείνει η Ελένη το τηλέφωνο χωρίς η Πέγκυ να προλάβει να της πει ότι και ο Κωνσταντίνος είχε την ίδια ιδέα και μάλιστα θα την υλοποιήσει την ίδια μέρα.

ΣΚΗΝΗ 5

xaratsiri 12

Το σαλόνι του σπιτιού είναι φωταγωγημένο και έρημο. Αυτήν την ερημιά έρχεται να σπάσει η Ελένη, που ξεκλειδώνει την εξώπορτα και μπαίνει μέσα με ένα ταψί κόλλυβα, ενώ από πίσω ακολουθεί η Ματίνα με ένα καφέ παλιομοδίτικο φόρεμα κρατώντας σακούλες με τάπερ στα χέρια της.

“Πού να τα αφήσω;” ρωτάει η Ματίνα.

“Έλα μαζί μου να τα αφήσουμε στην κουζίνα. Να τα κρύψουμε δηλαδή. Μήπως και γυρίσει ο γρουσούζης και αρχίσει τις ερωτήσεις. Μετά ανεβαίνω εγώ πάνω αλλάζω, εσύ συμμαζεύεις και σε κάνα μισάωρο ξεκίνα να στήνεις το μπουφέ” δίνει εντολές η Ελένη καθώς προχωράει προς την κουζίνα.

“Και εντάξει ρε Ελένη τα τάπερ τα βολεύουμε. Το ταψί που θα χωρέσει;” αναρωτιέται η Ματίνα, ενώ τακτοποιεί τα τάπερ στα ράφια.

“Άστο στο τραπέζι μωρέ. Το πολύ πολύ αν το δει ο Κωνσταντίνος του λες ότι είναι του γερο-Μανταρινάκη και ότι του κάνεις πρόβα” λέει η Ελένη και ξεκινάει για το δωμάτιο της, ενώ η Ματίνα σταυρώνει τα χέρια της και παραπονιέται με το κακομοίρικο ύφος της:

“Ελέεεεενη, άααντε”.

ΣΚΗΝΗ 6

xaratsiri 13

Ο Κωνσταντίνος συνοδευόμενος από καμιά δεκαριά συνταξιούχους μπαίνει στο σπίτι λέγοντας: “Από δω. Από δω παρακαλώ. Εισέρθετε φίλτατοι φίλοι του λατρεμένου θείου. Πολύ σας αγαπούσε ενθυμούμαι. Όλο δια εσάς μου μίλαγε στο τηλέφωνο” τον διακόπτει ένας θόρυβος από την κουζίνα και γυρνάει να πάει προς τα εκεί τελειώνοντας τη φράση του: “Καθίστε, βολευτείτε όπου βρείτε και επιστρέφω οσονούπω”.

Ο Κωνσταντίνος μπαίνει στην κουζίνα και βρίσκει την Ματίνα με το ταψί στα χέρια, η οποία ξαφνιάζεται και λέει “Ααααα ο κυυυυύριος καθηγητής, τι θέλετε εδώ τέτοια ώρα;”.

xaratsiri 14

“Δυστυχώς χαζή γειτονοπούλα μετά λύπης μου συνειδητοποιώ πως η βραδινή εργασία χειροτέρευσε την νοητικήν σας κατάσταση. Εγώ τί θέλω στην οικία μου! Εσείς τί κάνετε εδώ και μάλιστα με ένα ωωωωωω ένα ταψί κόλλυβα μα δεν ήταν ανάγκη. Τώρα κατάλαβα, ήρθαν και έφεραν το ταψί με τα κόλυβα που παρήγγειλα και επειδή δεν βρήκαν κανέναν στο σπίτι το έφεραν σε σας. Σας είμαι υπόχρεος” καταλήγει ο Κωνσταντίνος και παίρνει το ταψί από τα χέρια της Ματίνας.

Ναιιι έεεετσι έεεγινε και το έφερααα απόοοο απόοοοο την πόρτα της κουζίνας” επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του καθηγητή η Ματίνα, μην μπορώντας να πει την αλήθεια.

“Ακολουθήστε με εις την σάλα δεσποινίς Μανταρινάκη. Υπάρχουν και καμιά δεκαριά παλικάρια που εάν ένας εξ αυτών είναι ολίγον τυφλός ίσως βρείτε και την τύχη σας και επιστρέψετε στον παλιό καλό σας εαυτό” διατάζει ο Κωνσταντίνος και πηγαίνουν στο σαλόνι.

Το κουδούνι χτυπά και ο Κωνσταντίνος δυσφορεί λέγοντας “Έτι μία φορά κρούει ο κώδων, ενώ δεν περιμένω άλλους. Ανοίξτε γειτονοπούλα”.

Η Ματίνα ανοίγει την πόρτα και μπαίνει ένας παπάς μαζί με τον Νικόλα.

“Μα πού τον πας τον πάτερ; Τόσο πια θέλεις να νυμφευθείς την δύσμορφη γειτόνισσα μου;” ρωτάει ο Κατακουζηνός.

Ο Νικόλας δείχνει να τα χάνει και κάνει διάφορες κινήσεις προς την Ματίνα με τα χέρια του, μήπως και μπορέσει να του εξηγήσει στα κρυφά τί συμβαίνει.

“Τι συμβαίνει νεαρέ μου; Τα έχετε παντελώς χαμένα ως φαίνεται κακομοίρη. Αλλά πού θα οδηγούσε αυτός ο έρωτας παρά σε μια διανοητική υστέρηση. Ήμουν βέβαιος εξ αρχής. Όμως τί αγένεια να έχουμε τον πάτερ όρθιο τόση ώρα. Περάστε πάτερ, καθίστε. Μπορεί να ήρθατε ακάλεστος, αλλά ποιος άνθρωπος του θεού χρειάζεται πρόσκληση για να εισέρθει σε αυτό εδώ το σπιτικό! Σας ερωτώ και απαντώ, ουδείς. Καθίστε και ίσως μετά μας πείτε και τον ακάλεστο ύμνο” λέει ο Κωνσταντίνος και είναι ο μόνος που χαζογελάει με το κρύο αστείο του.

Την ώρα που οι καλεσμένοι συνομιλούν με τον Κωνσταντίνο και η Ματίνα εξηγεί στον Νικόλα τί ακριβώς έγινε, η Ελένη κατεβαίνει την σκάλα αργά-αργά κοιτώντας το υπερπέραν για να κάνει εντύπωση και για να δώσει ένα πένθιμο ύφος στην εμφάνισή της.

xaratsiri 15

“Πού βρέθηκες εδώ βλαχάρα;” φωνάζει ο Κωνσταντίνος αλλά γρήγορα χαμηλώνει το τόνο της φωνής του εφόσον συνειδητοποιεί ότι όλοι τον κοιτάνε. Πλησιάζει την Ελένη και χαμογελώντας της λέει μέσα από τα δόντια του “Τί θέλεις εδώ τέτοια ώρα ανόητη;”

“Εγώ τί θέλω εδώ Κωνσταντίνε; Εγώ φόρεσα εδώ κάτι απλό και είπα να το αερίσω… το φόρεμα γιατί είχε σκάσει τόσο καιρό στην ντουλάπα” δικαιολογείται η Ελένη.

“Έσκασε το φόρεμα μέσα στην ντουλάπα; Έσκασε το φόρεμα μέσα στην ντουλάπα; Τι λές Ελένη; Μήπως να το πήγαινες και στην γειτονιά μια βόλτα;” την περιπαίζει ο Κωνσταντίνος.

“Αυτό είναι, έχεις δίκιο. Στη γειτονιά. Φεύγω εγώ τώρα” λέει η Ελένη χαμογελώντας στους υπόλοιπους και προχωράει προς την εξώπορτα.

Την ανοίγει για να βγει και μπαίνουν μέσα ο Μάνθος με την Πέγκυ με φόρα λέγοντας “Έλένη προλάβατε;”.

xaratsiri 16

“Τι να προλάβουμε ανόητοι;” ρωτάει ο Κωνσταντίνος. Η Ελένη κάνει νοήματα να σταματήσουν να μιλάνε.

“Τίποτα κύριε καθηγητά. Τίποτα, να, εμείς εδώ με τον Μάνθο αναρωτιόμασταν αν προλάβατε να πληρώσετε το χαράτσι στη ΔΕΗ γιατί κόβουν το ρεύμα πλέον σε όποιον δεν το πληρώνει στην ώρα του, καταλάβατε;” εξηγείται η Πέγκυ.

“Αναρωτιόσασταν και νοιαζόσασταν για το αν πληρώσαμε το χαράτσι. Πού τα πουλάτε αυτά; Δυστυχώς πήγα και το πλήρωσα σήμερα το πρωί. Και λέω δυστυχώς, διότι η πρώην κυρία Κατακουζηνού, που για λίγους μήνες έφερε αυτό το όνομα και την ιστορία του, δεν πλήρωσε μία” λέει ο Κωνσταντίνος ανεβάζοντας τους τόνους στο σαλόνι.

“Τί λες ρε μανιαμούνια; Δεν πλήρωσα και δεν πρόκειται να πληρώσω τον κώλο σου να χτυπάς στο πάτωμα” λέει η Ελένη και ορμάει να του σκίσει τα ρούχα.

“Θα πληρώσεις Ελένη. Ή μάλλον όχι. Μην πληρώνεις Ελένη και στη δίκη ο δικαστής θα δει ότι δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις και θα μου δώσει ολόκληρο το σπίτι, το οποίο μου ανήκει όπως και να ‘χει” απαντάει ο Κωνσταντίνος και αποφεύγει τα χτυπήματα της Ελένης δίνοντας νέα δικά του κροσέ.

Οι φίλοι τους προσπαθούν να τους κρατήσουν, ενώ ο πάτερ και οι φίλοι του θείου παρακολουθούν αμέτοχοι ως συνηθισμένοι κομπάρσοι της σειράς πια.

“Δεν πληρώνω ρε. Δεν πληρώνω. Να πας να σε διαβάσει κάνας παπάς. Συγγνώμη κιόλας πάτερ. Και ο δικαστής ο ίδιος να έρθει εγώ δεν πληρώνω. Και σιγά τον δικαστή στην τελική. θα μας κλάσει…” μάχεται η Ελένη.

“Με φώναξε κανείς;” κάνει την εμφάνισή του από την ανοιχτή εξώπορτα ο δικαστής με τους δικηγόρους τους.

“Ελένηηηη, τί γίνεται εδώ;” αναρωτιέται η Έλλη.

Όλοι μένουν ακίνητοι.

xaratsiri 17

Ναι, για πες Ελένη. Τί γίνεται εδώ μέσα;” την ρωτάει γλυκά και πονηρά ο Κωνσταντίνος.

“Εγώωω τί να πω εγώωω Κωνσταντίνε;” αποκρίνεται η Ελένη.

“Για εκείνο το χαράτσι που πλήρωσα εγώ σήμερα και θα μου πληρώσεις το μισό. Έτσι δεν συμφωνήσαμε Ελένη; Είναι και ο συμπαθής κύριος δικαστής εδώ. Ε; Για πες” την ζορίζει ο Κωνσταντίνος.

Η Ελένη ζυγιάζει τις επιλογές της και καταλήγει στην απόφαση που θεωρεί πιο σωστή.

Περνάει το χέρι της στο μπράτσο του Κωνσταντίνου χαμογελώντας. Πισοπατώντας τον τραβάει προς την κουζίνα και του λέει μέσα από τα δόντια της:

“Θα στο πληρώσω Κωνσταντίνε. Θα στο πληρώσω το χαράτσι. Όμως και εσύ ετοιμάσου μόλις φύγουν όλοι για χαρατσίρι”. Κοιτάζονται και η Ελένη του καρφώνει ένα φανταστικό σπαθί στο πλευρό και πέφτουν οι τίτλοι του τέλους. Χωρίς φυσικά να μάθουμε ποιος θα πάρει το σπίτι.

xaratsiri 18

Πρώτη δημοσίευση: 18-21/3/2014

Σχολίασε ρε σίχαμα, δε σε σκιάζομαι!

comments

Νινετα, τα 'δες αυτά;

ΟΥΦ... ΠΛΗΤΤΕΙΣ! ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙΚΕ ΜΟΥ! ⇩