Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών ‘‘Μακαρένια Α.Ε.’’

Το Μακαρένια, στην προσπάθεια του να κάνει πράξη την εκπαιδευτική τηλεόραση, ξεκινάει το δικό του φροντιστήριο με γνωστούς καθηγητές που θα σας κάνουν άσους στις ξένες γλώσσες.

Το κουδούνι χτύπησε, πάρτε θέση στα θρανία!

frod 1

Αγγλικά

frod 2
Τα αγγλικά έγιναν παγκόσμια γλώσσα και όλοι πρέπει να τα μάθουμε. Η Ελένη Βλαχάκη, η λαίδη η κρασάτη, αναλαμβάνει να σας μάθει τα άπαντα των επίπλων και των αξεσουάρ καθώς και δύσκολες λέξεις όπως το Βυζάντιο.

frod 3
Επίσης, η Νανά Σταμάτη θα σας μάθει αγγλικές παροιμίες καθώς και όλες τις κλίσεις και πτώσεις του ‘‘fuck’’ και ο Γιάννης θα σας μάθει τον Μέλλοντα.

frod 4

Γαλλικά

frod 5
Από τις πιο διαδεδομένες γλώσσες στον κόσμο, τα γαλλικά θα σας χρησιμεύσουν αρκετά. Η γαλλομαθής Βάνα Δάγκα θα σας μάθει τα βασικά μαζί με την Δήμητρα που θα την συγχωρήσετε γιατί της ξεφεύγουν και μερικά τούρκικα πού και πού. Αυτές θα σας παραδώσουν στη Θεοπούλα, για να μπορείτε να συνεννοείστε άριστα με τον δάσκαλο του λιγκουαφόν, και τελικά στην γαλλίδα Ρόζμαρι που εκτός από γαλλικά θα σας κάνει μαθήματα ηθικής και ανώδυνου τοκετού.

frod 6

Γερμανικά

frod 7
Εδώ τα ηνία αναλαμβάνουν από κοινού η Σωσώ και η Γκούντρουν. Μπορεί βέβαια μετά την εκπαίδευση να θέλετε να μπείτε στα SS. Επίσης ο Μάνθος θα σας μάθει να φλερτάρετε στα γερμανικά και ο Λαζάρου θα σας διδάξει τα φρούτα, τα λαχανικά και τα έπιπλα.

frod 8

Ιταλικά

frod 9
Η Ντορίτα και η Σάσα (που δεν τα έμαθε στην Κατοχή) τα παίζουν στα δάχτυλα και θα φροντίσουν να τα μάθετε κι εσείς. Επίσης η Όλγα Μαρκάτου θα σας διδάξει ένα βασικό λεξιλόγιο για να συνεννοείστε αν βρεθείτε τυχαία στην Περούτζια. Και η Λιλίκα η Καλίτση θα σας διδάξει αυτό:

frod 10

Ισπανικά

Ο Χοσέ χρεώνει πενήντα έουρος το μάθημα αλλά τουλάχιστον μιλάει καλύτερα ισπανικά από τα ελληνικά. Τώρα το τι ελληνικά μαθαίνει στους Ουρουγουανικούς, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα.

frod 11

Ρωσικά
Με τη Ρωσία να αναπτύσσεται στις παγκόσμιες αγορές, τα ρώσικα είναι μια γλώσσα απαραίτητη για κάθε σπίτι. Η Μαρούσκα με ταχύρρυθμα μαθήματα θα σας μάθει να μιλάτε άπταιστα ενώ αν δεν τα παίρνετε, η Ντένη θα σας μάθει να τα καταλαβαίνετε χωρίς απαραίτητα να ξέρετε και να απαντάτε.

frod 12

Γιαπωνέζικα
Η Άπω Ανατολή είναι ξανά στη μόδα και η Όλγα Χαρίτου θα σας μυήσει στην κουλτούρα και τη γλώσσα αυτής της χώρας με τραγουδάκια, χορευτικά και παραδοσιακά φαναράκια.

frod 13

Φιλιππινέζικα
Αν ποτέ αποφασίσετε να πάρετε υπηρετικό προσωπικό από τις Φιλιππίνες, η κυρία Σοφία θα αναλάβει να σας μάθει τα απαραίτητα για να συνεννοείστε και να παίζετε και καμιά μπιρίμπα.

frod 14

Bonus γλώσσες. Γραφτείτε τώρα σε δύο τμήματα μας και επιλέξτε ένα τμήμα bonus εντελώς δωρεάν!

Αρχαία ελληνικά
Αν θέλετε απλά ατάκες για να εντυπωσιάσετε τους φίλους, τους συγγενείς και τους γνωστούς σας, η Μαρίνα Κουντουράτου είναι το άτομο που χρειάζεστε.

frod 15

Αν πάλι θέλετε μια ολοκληρωμένη γνώση της γλώσσας, ο Μιλτιάδης θα σας αναλάβει εξ ολοκλήρου και θα μάθετε αρχαία καλύτερα και από τον Πλάτωνα…… ή μήπως τον Απόστολο Παύλο;;

frod 16

Καλιαρντά
Η γλώσσα του δρόμου και του πεζοδρομίου άμα λάχει! Η Ανίτα Ρασιά θα σας αναλάβει και θα γίνετε ειδικοί μέχρι να πείτε ‘‘Ιεροδουλία’’.

frod 17

Εκτός αν προτιμάτε να διαβάσετε κρυφά και να μάθετε και τον υπερσυντέλικο, για να μπορέσετε να ξεμπαριάσετε τα ντέρτια σας με τη Τζένη, για να μην σας λακριντίζουν και οι μπουρούδες. Και αφού χτυπήσει το κουδούνι στο φροντιστήριο, φεύγοντας κλείστε και την πόρτα.

frod 18

*Ευχαριστούμε τον φίλο της σελίδας @Dimitris Sns για το παρόν αφιέρωμα!

Πρώτη δημοσίευση: 9/9/2014

Σχολίασε ρε σίχαμα, δε σε σκιάζομαι!

comments

Νινετα, τα 'δες αυτά;

ΟΥΦ... ΠΛΗΤΤΕΙΣ! ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙΚΕ ΜΟΥ! ⇩