Οι ιατρικές γνώσεις της Χριστίνας Μαρκάτου

Μπορεί να τέλειωσε την Παιδαγωγική Ακαδημία – αν έχετε ακουστά. Μπορεί να εκπαιδεύθηκε ως δασκαλίτσα και τελικά να έγινε μια εργοστασιάρχης. Η Χριστινάρα, όμως, θα μπορούσε άνετα να ακολουθήσει λαμπρή καριέρα στην Ιατρική. Ξέρει τα πάντα η dr. Markatos. Ιδού οι αποδείξεις.

top10-1

Ο αποφρακτικός ίκτερος

Η φίλη της η Αρχοντούλα ήταν ο αγαπημένος της ασθενής. Κι αυτό όχι μόνο επειδή ήταν (στην κυριολεξία) κατά φαντασίαν, αλλά γιατί μπόρεσε πάνω της να ξεδιπλώσει το διαγνωστικό της ταλέντο και να εντυπωσιάσει όλη την οικογένεια. «Σα γιατρίνα μιλάει».

top10-2

Η θλάση

anatomy 1

Επόμενος ασθενής: ο Αντώνης ο Καλούδης. Εδώ η δρ Μαρκάτος επιδεικνύει την ικανότητά της να συνδυάζει τις γνώσεις της με την εμπειρική διάγνωση βάσει άλλων περιστατικών. Άλλωστε, είχαμε κι εμείς ξαδέρφες που έχουν πάθει θλάση, Αντώνη, δεν βογγάγανε έτσι.

top10-3

Η γάγγραινα

Η Χριστινάρα όχι μόνο παίζει στα δάχτυλα τα συμπτώματα των θλάσεων, αλλά ξέρει και τις πιθανές επιπλοκές. Μια θλάση ακόμη και στον 21ο αιώνα μπορεί να εξελιχθεί σε γάγγραινα, βέεεβαια.

anatomy 2

top10-4

Ανδρική εγκυμοσύνη

Σαν ιατρικός χαμαιλέοντας, η Χριστίνα-Παγώνα εργάζεται και ως αποκλειστική στο Γενικό Κρατικό, ενώ εξειδικεύεται στις διαγνώσεις ανδρικής κύησης, διά της αλάνθαστης μεθόδου των αλυσιδωτών ερωταπαντήσεων, όπως στην περίπτωση του κυρ-Αριστείδη, που τον έβγαλε ΓΚΑΣΤΡΩΜΕΝΟ.

anatomy 3

top10-5

Νεφρικές παθήσεις

Έχεις κολικό του νεφρού; Βασίσου στη Χριστίνα για να σε μεταφέρει εγκαίρως στο νοσοκομείο, να συνεννοηθεί άψογα με το νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να προηγηθείς άλλων ασθενών και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κρίση βογγητών σου.

anatomy 4

top10-6

Η περιτονίτιδα

Ξέρετε τι μας είναι εντελώς μα εντελώς άχρηστο; Πέρα από τα πτερύγια των αυτιών και τις αμυγδαλές (που σας τρώνε το ψωμί), περιττή μας είναι και η σκωληκοειδίτιδα. Και η δρ Χριστίνα σάς προτείνει να την αφαιρέσετε προληπτικά. Προτιμάτε να πάθετε καμιά ξεγυρισμένη περιτονίτιδα να την βγάλετε αναγκαστικά;

anatomy 5

top10-7

Ανεπιθύμητες παρενέργειες εγκυμοσύνης

Τελώντας χρέη γυναικολόγου, η Χριστινάρα μπορεί να εξηγήσει σε κάθε επίτοκο πως συμπτώματα όπως αναγούλες, πόνοι στην πλάτη, εφίδρωση, συχνοουρία, κυστίτιδες, αιμορραγίες στα ούλα, τυμπανισμός, δεν συμβαίνουν όλα μαζί σε μια έγκυο. Αλλά δε μένει μόνο εκεί: Είναι παράλληλα και μια πεπειραμένη personaltrainer για εγκυμονούσες, με μια μοναδική μέθοδο με βαθιά καθίσματα και στάσεις για εύκολο τοκετό και θηλασμό.

top10-8

Η λιθοτριψία

Θείοι και θειάδες που πάσχετε από πέτρα στο νεφρό – τι νεφρό δηλαδή, αυτό πια είναι νταμάρι – η Χριστίνα θα είναι εκεί να σας σταθεί σε αυτή την επίπονη επέμβαση.

anatomy 6

top10-9

Πρώτες βοήθειες σε καρδιοπαθείς

anatomy 7

Μετά από ένα εξαντλητικό σεμινάριο με την εισηγήτρια δρα Βαρδάτσικου, η Χριστίνα ξέρει την κατάλληλη μέθοδο ανάνηψης για μια καρδιοπαθή σε κρίση: Πορτοκαλί υπογλώσσιο (δεξιά τσέπη για την καρδιά), πλακέ άσπρο χάπι (αριστερή τσέπη για την πίεση), φιάλη οξυγόνου (μπλάβιασμα ασθενούς σηματοδοτεί κακή λειτουργία στρόφιγγας), μπιλιέτο με το τηλέφωνο γραφείου κηδειών στο κομοδίνο αν δεις τα σκούρα.

top-10-10

Έλεγχος ζωτικών σημείων

Σε περιπτώσεις συμφόρησης του ασθενή, η Χριστίνα με τη βοηθό της είναι σε θέση να ελέγξουν τα ζωτικά σημεία του με μεθόδους πατροπαράδοτες και αλάνθαστες.

anatomy 8

Λέμε τώρα…

anatomy 9

Πρώτη δημοσίευση: 6/6/2014

Σχολίασε ρε σίχαμα, δε σε σκιάζομαι!

comments

Νινετα, τα 'δες αυτά;

ΟΥΦ... ΠΛΗΤΤΕΙΣ! ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙΚΕ ΜΟΥ! ⇩