10 Πράγματα που κάνουν έξαλλη την Χαρούλα Πεπονάκη

Η Χάρις ζει σε μια κατάσταση μόνιμης, και δίχως ελπίδα γιατρειάς, κλιμακτηρίου. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι ΟΛΑ της φταίνε. Κι όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα. Αλλά κάνουμε την αρχή, με 10 κλασικά κι αγαπημένα.

*Η Χαρούλα εκνευρίζεται όταν της χτυπούν το κουδούνι την ώρα που τρώει, για να δουν το διαμέρισμα που ενοικιάζεται.

pep1

Γυρνάει από την «Κόσμος» να προσφαΐσει μια μπουκιά, χώνει την πετσετάρα στον γιακά μη λερωθεί από την ακατάσχετη μασαμπούκα, και τσουπ, να ένα ζευγάρι που μπαίνει για να δει το χολ (εδώ η Χαρούλα δυσανασχετεί), να τσεκάρει την κουζίνα (εδώ κουνάει το πόδι νευρικά), να δει λίγο την κρεβατοκάμαρα (εδώ η Πεπόνω αρχίζει να ξεφυσάει με τα χέρια στη μέση), να περιεργαστεί το μπάνιο (εδώ η Πεπόνω βγάζει αφρούς) και τελικά βγάζει και μεζούρα να μετρήσει το σαλόνι και το τραπεζάκι στο οποίο βρίσκεται το ψωροφαΐ της. Τα υπόλοιπα τα κόβει η λογοκρισία.

*Η Χαρούλα εκνευρίζεται όταν σε τηλεπαιχνίδι ορθογραφίας την βάζουν να βρει τα λάθη στην λέξη «Μυτιλήνη» και «Σκωληκομυρμηγκότρυπα».

pep2

Αλλά πιο πολύ εκνευρίζεται όταν αντιλαμβάνεται ότι η λέξη δεν έχει κανένα λάθος. «Πώς λέγεται η εκπομπή; Βρες το λάθος δεν λέγεται; Φέρε εδώ την τηλεόραση. Την τη-λε-ό-ρα-ση».

*Η Χαρούλα εκνευρίζεται όταν την πείθουν να πάει στην εξοχή να ηρεμήσουν τα νευράκια της, και εκεί υπάρχει περισσότερη φασαρία.

pep3

Μα κάτι σειρήνες θα ηχούν, μα το απέναντι σχολείο θα έχει διάλειμμα, μα τα μηνίγγια της θα βαράνε σαν καμπάνες, πάντως να ηρεμήσει αποκλείεται.

*Η Χαρούλα εκνευρίζεται όταν γελάνε με το όνομά της.

pep4

Τι γελά’ρε, είναι αστείο το Χάρις Πεπονάκη; Α πάαινε ρε».

*Η Χαρούλα εκνευρίζεται με όσους τηλεφωνούν και δεν ξέρουν τι θέλουν.

 

Ευτυχώς που η δουλειά της δεν εξαρτάται από αυτό.pep5

«Κόσμος, λέγεται παρακαλώ. Σου μοιάζω για Τάκης άνθρωπέ μου; Τι είναι εδώ; Κομμωτήριο. Εσύ πού πήρες χριστιανέ μου; Άντε τράβα από ‘δω ρε».

*Η Χαρούλα εκνευρίζεται όταν της πλασάρεις ρούχο Fratelli Rizzoli κι αυτό είναι σκέτο τσόλι.

pep6

Ιταλικής ραφής δεν μου είπατε; Αυτό το έραψε μια Κατίνα στο Αιγάλεω, όχι ο Ριτσόλις στα Μιλάνα, φέρε πίσω τα λεφτά μου.

*Η Χαρούλα εκνευρίζεται όταν βλέπει ξένες επιγραφές.

pep7

Ο Κωστάκης θέλει να ανοίξει πουκαμισάδικο στα Λιόσια και το βγάζει «Oxford Street». Ο άλλος ανοίγει μπριζολάδικο και το λέει steak house. Ο παράλλος ανοίγει ζαχαροπλαστείο αλλά γράφει πατισερί. Ε α πάαινε ρε Βαλκάνιε υποανάπτυκτε που θες να μου θέλεις και εκιού.

*Η Χαρούλα εκνευρίζεται όταν παίρνει να δοκιμάσει πανάκριβα μακριά αρωματικά τσιγάρα και της κάνει τράκα όλο το γραφείο.

pep8

Ο φαρμακοτρίφτης θέλει ένα για να το δώσει στον θυρωρό του που του κάνει θελήματα. Η κυρα-Νίκη θέλει ένα να δει αν είναι αρωματικά. Η κυρία Ζαχαροπούλου θέλει ένα γιατί… ΜΠΑΜ.

*Η Χαρούλα εκνευρίζεται με το νέφος.

pep9

Και με το καυσαέριο, και με το μπετόν που μας έχει πνίξει και με τα τέρατα που χτίζουν και με τα σκουπίδια που αφήνει ο άλλος μπροστά στον δρόμο. Μέχρι και η αφύπνιση του ΟΤΕ της την δίνει, γιατί δεν λειτουργεί το βράδυ. Και τότε κάποιος παίρνει τηλέφωνο, και τον στέλνει στον γεροδιάολο.

*Η Χαρούλα εκνευρίζεται με τους καλούς.

Γιατί….

pep10

Πρώτη δημοσίευση: 15/3/2013

Σχολίασε ρε σίχαμα, δε σε σκιάζομαι!

comments

Νινετα, τα 'δες αυτά;

ΟΥΦ... ΠΛΗΤΤΕΙΣ! ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙΚΕ ΜΟΥ! ⇩