TOP 20 “Εγκλήματα” της Σωσώς – μέρος α’

Τι κι αν προσπάθησε η Πέπη να την φέρει στον καλό τον δρόμο με υπνωτισμό… Η βαθιά, παχύρρευστη κακία της Σωσώκας ήταν βαθιά ριζωμένη στην μαύρη της ψυχάρα. Η μέρα της δεν ξεκινούσε καλά αν δεν φρόντιζε πρώτα να αποπάρει κάνα γείτονα. Αν δεν έβριζε την Πέπη κάνοντάς την σύσκατη πατόκορφα. Αν δεν περνούσε να χαστουκίσει την Κορίνα, δεν φοβέριζε με τρυπάνια την Φλώρα ή δεν έκανε πρόβα για τον επικήδειο του χασάπακλα, φροντίζοντας να έχει το τέλειο άλλοθι. Ήταν όμως δέκα μέρες της, που πήγαν πολύ καλά. Αυτές:

20. Από κάπου πρέπει να ξεκινήσει κανείς

Την συγχωρούμε γιατί ήταν η αρχή του πρώτου κύκλου, και δεν ήταν ακόμη τόσο κακιά, παρά κατίνα. Γι’ αυτό και σκέφτηκε αυτούς τους τετριμμένους τρόπους να ξεκάνει τον Αλέκο.

19. Ησαΐα χόρευε

Η Κορίνα παντρεύεται, και η Σωσώ ως κουμπάρα βρίσκει ευκαιρία όχι μόνο να κάνει παρατήρηση στην Φλώρα και τη Μάχη επειδή μιλάνε, αλλά και να πετάξει κουφέτα αντί μπασμάτι κατευθείαν στο μάτι της Φλωρίτσας. Έτσι, για το κακό.

18. Θα σε σκοτώσω βρε

Ε άμα πια… Το ΄λεγε, το ‘λεγε, το ‘κανε πραγματικότητα. Έστω και για λίγο.

17. Τι κάνεις Πέπη, κουκιά σπέρνω

Και κάπως έτσι πήγε η Πεπάρα. Όπως τη συνηθίσαμε, με το φακιόλι στα μαλλιά της, το κουτσομπολιό και μερικά χλωρά κουκιά που προκαλούν κυάνωση στο στόμα της. Για να είμαστε δίκαιοι βέβαια, το ξερό της το κεφάλι έφταιγε. Η λαιμαργία της την έφαγε.

16. Πέθανε όλο το χωριό

Κάτι ψήνεται στο Παπαδημαίικο και δεν είναι γλυκό. Οι κουραμπιέδες της Σωσώς έχουν σπέσιαλ υλικά, ικανά να ξεπαστρέψουν ολόκληρο χριστουγεννιάτικο χωριό.

15. Το νανούρισμα

Ο γιος της Σωσώς, φασκιωμένος μέσα στα κατήμαυρα σεντονάκια του, ησυχάζει μόνο όταν η κακή του η μανούλα του τραγουδήσει το όχι και τόσο παιδαγωγικό άσμα «Τα παιδιά κάτω στον κάμπο».

14. Τα καζάνια της σάουνας και της κολάσεως

Η Πεπάρα δεν θέλει να ξαναμπλεχτεί στα δολοφονικά σχέδια της Σωσώς. Για κακή της τύχη, όμως, της το λέει όσο βρίσκονται μέσα στην σάουνα.

13. Η κατάρα της Σωσώς

Η Σωσώκα ξενυχτάει πονώντας και δεν ανέχεται η Πέπη να κοιμάται. Την φωνάζει και μαζί με τον Αλέκο, τους καταριέται όπως τους πρέπει.

12. Η ευχή της Σωσώς

Η Κορίνα μόλις έχει παντρευτεί τον Φωτάρα, και η κουμπάρα θέλει να ευχηθεί, προς μεγάλη θλίψη όλων – πλην του Αχιλλέα.

11. Ο Σχοινιάς και το φενέκ

Ο καθαρός αέρας της Μάλτας φτιάχνει την διάθεση της Σωσώς, που γελάει εις βάρος του Φωτάρα και της Κορίνας. Αλλά γελάει καλύτερα, όποιος γελάει τελευταίος.

Κι όποιος νομίζει ότι η Σωσώκα το τερμάτισε με τις παραπάνω κακίες, γελάω κάπως έτσι, και σας προτείνω να μείνετε σε επιφυλακή, γιατί στην επόμενη ανάρτηση έρχονται τα 10 κορυφαία της ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.

*Την ιδέα για το τσαρτ με τις κακίες της Σωσώς πρότεινε στο blog η φανατική αναγνώστρια και γνωστή δικηγόρος, Ελένη, γι’ αυτό και είναι αφιερωμένο σ’ αυτή.

Πρώτη δημοσίευση: 20/3/2013

Σχολίασε ρε σίχαμα, δε σε σκιάζομαι!

comments

Νινετα, τα 'δες αυτά;

ΟΥΦ... ΠΛΗΤΤΕΙΣ! ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙΚΕ ΜΟΥ! ⇩