10 αγαπημένες ατάκες του “Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;”

Πόσα προλαβαίνεις να πεις σε μια σειρά που κατάφερε να μας χαρίσει μόλις έξι (και κάτι) επεισόδια; Κι όμως, πολλά. Ότι η δύναμη της γυναικείας αξιοπρέπειας σηκώνει βουνά. Ότι η ελληνική Εκκλησία βρωμάει και ζέχνει. Ότι η ελληνική τηλεόραση δεν αντέχει τις αλήθειες. Και ότι μπορείς με βάση τέσσερις υπέροχους γυναικείους χαρακτήρες να χτίσεις ένα ολόκληρο σύμπαν από φονικά, πιτόγυρα, γούρνες ένα επί δύο και καταστάρικα που κατρακυλάνε δίπλα σε μπάρες διοδίων. Ή απλά να κολλήσεις στα στόματα των φανατικών φίλων αυτού που θα ήταν η καλύτερη ελληνική σειρά όλων των εποχών, τις παρακάτω απολαυστικές ατάκες.

*Συγγνώμη, μου ‘πεσε

mupese

Η Φωφώ με το ένα χέρι κάνει τον σταυρό της και με το άλλο οπλίζει την καραμπίνα για να σκοτώσει τον Μαντά. Ίσως γι’ αυτό δεν είναι και τόσο «προσεκτική» όταν δίνει τα ρέστα στα διόδια.

*Το Κάμπριο

cabrio

Η καλύτερη δικαιολογία για να αποκτήσεις κονβέρτιμπολ (κάμπριο. Ξεσκέπαστο βρε αδερφέ) έρχεται διά στόματος παπά Λάμπρου.

*Αυτό το έχετε σε ακριβό;

Η υπερβολική ερμηνεία της γυναίκας-Μάρκου καταντά καλτ. Θυμηθείτε και το αμίμητο «Ο καλός μας ο Αστέρας! Τρώω τόσο κομψά εκεί!»

*Τάσο! Μάνα!

Να και ένα entry από το πρώτο επεισόδιο με την ‘60s φαμελιά της Χρυσούλας Διαβάτη, η οποία κόχλαζε από κακία για την νύφη της την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου. Τι να κάνε κι ο έρμος ο Τάσος;

*Στην μνήμη των έχω τον Μάκη

Ήταν 2000, και η ταχεία κλήση στα κινητά-μπαγκατέλες μόλις είχε εφευρεθεί. Σιγά που θα το άφηνε ανεκμετάλλευτο η Κωστούλα η Καμμένου.

*Ο Σημίτης

simiti

Κάπου ανάμεσα στις χύτρες και το μεταχειρισμένο Γιούγκο (μην βγείτε μ’ αυτό στην εθνική, δεν…), ο παπά Λάμπρος τονώνει το ηθικό της θειτσοσύναξης ενάντια στις νέες ταυτότητες με θεάρεστα συνθήματα. Εκείνη η τσαούσα η Γωγώ, όμως, προς απογοήτευση του πάπαρδου, έχει κόλλημα με τον Σημίτη.

*Έρχεται ο Μαντάς

erxetai-copy

Ο καλύτερος «πιλότος» σειράς της εικοσαετίας κλείνει με το σύνθημα που όλες τις ενώνει. Αλέκα, Πόπη, Ντοντό, Φωφώκα, πείτε αλεύρι.

*Μου ‘δωσε χοιρινό

«Γιατί κιότεψες, γιατί κιο-τε-ψες;» Ο παπά Λάμπρος αρπάζει το γουρουνομπούτι, παίρνει και μια κομμάτα αντίδωρο, το βουτάει στη θεϊκή σος και απλώνει το χέρι του προς την Φωφώ. Είναι μετά να μην κιοτέψεις;

*Άι σιχτίρ μαντάμ

sixtir

Η Ντίντα μιλάει στην αφεντικίνα της όπως θα έπρεπε να απαντάμε όλοι μας στα ημίτρελα αφεντικά μας.

*Έλα, δεν το πιστεύω

Η Φωφώκα έχει μόλις υποδυθεί την κωφάλαλη για να μπει στην δεξίωση προς τιμήν του Μαντά, αλλά καθώς φεύγουν της ανατίθεται νέα αποστολή: Να παραστήσει την σνομπ αριστοκράτισσα. Και το κάνει επαναλαμβάνοντας συνεχώς τις τέσσερις μαγικές λέξεις.

Πρώτη δημοσίευση: 25/3/2013

Σχολίασε ρε σίχαμα, δε σε σκιάζομαι!

comments

Νινετα, τα 'δες αυτά;

ΟΥΦ... ΠΛΗΤΤΕΙΣ! ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙΚΕ ΜΟΥ! ⇩