Τριμπιάνι vs Ουσταμπασίδου: Το Εμείς κι Εμείς συναντά τα Φιλαράκια

Ιεροσυλία! Ξερνάω! Ε όχι και να βάλουμε το Εμείς κι Εμείς ίσα κι όμοια με τα Friends! Σαν να τα βλέπω ήδη τα σχόλια κάποιων-κάποιων. Μη βαράτε. Διαβάστε πρώτα, και δείτε δέκα δυνατές ομοιότητες που εντόπισε το Makarenia μεταξύ των δύο σειρών που ως βασικό τους πυρήνα έχουν τις περιπέτειες μιας παρέας τριαντάρηδων.

*Και οι δύο σειρές έκαναν πρεμιέρα το 1994

nteftas 1

Την ίδια στιγμή που οι Crane και Kaufman δημιουργούσαν τους χαρακτήρες του Τζόι και της Ρέιτσελ, οι Μεταλληνός και Αμαραντίδης δημιουργούσαν την Τζεμιλέ και την Σαριτζόγλου.

*Και στις δύο σειρές, υπάρχουν δύο διαμερίσματα όπου μπαινοβγαίνουν όλα τα μέλη της παρέας χωρίς να χρειάζονται κλειδιά

nteftas 2

Πότε είδατε την πόρτα του διαμερίσματος της Μόνικα ξεκλείδωτο; Σίγουρα τότε που είδατε κλειδωμένο και το καλόγουστο σπίτι της Μαρίας. Δηλαδή ποτέ.

*Και στις δύο σειρές υπάρχει ένας ατάλαντος – άνεργος ηθοποιός

Ο Τζόι Τριμπιάνι είναι μονίμως άφραγκος και παίρνει δανεικά από τον Τσάντλερ και αδειάζει το ψυγείο των κοριτσιών. Ο Βασίλης Παπαδόπουλος είναι επίσης άνεργος, τεμπέλης και άφραγκος, και τον τρέφουν οι αδερφές Λαζαρίδου.

*Και στις δύο παρέες υπάρχουν δύο ζευγάρια

nteftas 3

Συγκεκριμένα, ένα παντρεμένο και ένα αιωνίως στο «περίμενε». Ήτοι Μόνικα-Τσάντλερ και Μαρία-Στέλιος από τη μία, και Ρέιτσελ-Ρος και Σμαράγδα-Βασίλης από την άλλη.

*Και στις δύο σειρές, υπάρχει ένας υστερικός γυναικείος χαρακτήρας

Η Μόνικα είναι σχολαστική μέχρι αηδίας με το σπίτι και την καθαριότητά του. Και η Αντωνίτσα δεν πάει πίσω: Θέλει να είναι το διαμερισματάκι της «το παλατάκι του Μετς» και βρίζει την Σμαράγδα όταν δεν έχει πλύνει τα πιάτα, τρελαίνεται όταν βρίσκει ένα σουτιέν πεταμένο στο πάτωμα και έχει λόξα με την περιποίηση των πολύτιμων φυτών της στο σπίτι.

*Δύο από τα άτομα της κάθε παρέας είναι αδέρφια

nteftas 4

Τι Γκέλερ, τι Λαζαρίδου; Μπροστά στις Ποντίες, τύφλα να ‘χει η νεοϋορκέζικη φαμελιά.

*Όσοι από την κάθε παρέα δεν μένουν στην βασική πολυκατοικία, ξημεροβραδιάζονται εκεί. Αργότερα μετακομίζουν στο διπλανό σπίτι.

Ο Ρος και η Φοίβη είναι όλη μέρα είτε στου Τζόι είτε στης Μόνικα, ενώ η Σαριτζόγλου και ο Μάκης κάνουν αρμένικη βίζιτα. Μετά από μερικούς κύκλους, ο Ρος μετακομίζει στην απέναντι πολυκατοικία και τους παρακολουθεί ολημερίς, ενώ η Σαριτζό και η Παρθένα πιάνουν τα διαμερίσματα στη διπλανή πολυκατοικία και ξενοιάζουν επίσης – ο Μάκης βολεύεται στο δώμα.

*Ο ηθοποιός κάθε παρέας βρίσκει τελικά δουλειά σε σαπουνόπερα ως γιατρός

Ο Τζοί μετά από αρκετές σεζόν γίνεται ο γιατρός δρ Ντρέικ Ραμόρε στο «Days of our lives» και ο Βασίλης ο γιατρός Αστρινός στο «Λυκόφως μιας αγάπης». Και οι δύο γίνονται πρώτες φίρμες μετά την συμμετοχή τους σε σαπουνόπερα και βγάζουν επιτέλους και λεφτά.

*Κάποιος από κάθε παρέα καταδυναστεύεται από την μητέρα του

Ο Μάκης Τουφεξής περνάει των παθών του τον τάραχο από την Ερμιονάρα, ενώ η μαμά της Μόνικα είναι ο φροϋδικός φόβος και τρόμος της μαγείρισσας των Friends.

nteftas 5

*Κάποιος στα Φιλαράκια λέει κρύα αστεία. ΟΛΟΙ στο Εμείς κι Εμείς λένε κρύα αστεία.

Αλλά γι’ αυτό τους αγαπάμε, και στις δύο περιπτώσεις.

Πρώτη δημοσίευση: 14/9/2013

Σχολίασε ρε σίχαμα, δε σε σκιάζομαι!

comments

Νινετα, τα 'δες αυτά;

ΟΥΦ... ΠΛΗΤΤΕΙΣ! ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙΚΕ ΜΟΥ! ⇩